Dňa 16. novembra 2023 sa Gymnázium Golianova ponorilo do sveta radosti a osláv, keď sme na stužkovej slávnosti privítali študentov z tried maturitného ročníka. Táto nádherná udalosť sa konala v prestížnom priestore PKO v Nitre, ktorý poskytol ideálny rámec pre jedinečný večer.
Program začal oficiálnymi príhovormi, ktoré vytvorili dojemný úvod do slávnostného večera. Následne prišlo stužkovanie, kde študenti so šťastím v očiach prijímali svoje stužky od triednych učiteľov, symbolizujúc prechod do novej fázy života. Po tomto dôležitom okamihu prišli žiaci s triednymi učiteľmi k stolom, vytvárajúc tak obraz ich vzájomnej harmónie. Ich krása a elegancia dotvárala celkovú atmosféru, oživujúc priestor PKO v Nitre.


Onedlho prišlo k prípitku, milému gestu, pri ktorom sme si štrngli pohármi s potešením a radostným očakávaním toho, čo nás ešte v tento večer čaká. Žiaci, učitelia aj rodičia v jednom tóne oslavovali výnimočný okamih. Následne sme boli svedkami oficiálneho programu, ktorý očaril divákov tanečnými, speváckymi aj recitačnými vystúpeniami. Jedinečné a magické momenty sa stali súčasťou tohto večera, ktorý nám zanechal nezmazateľné dojmy.


Jednou z najkrajších častí bolo predtancovanie žiakov, kde sme mohli obdivovať ich šikovnosť a gráciu. Tanec s rodičmi a učiteľmi pridal do večera dojemný nádych, prepojenie generácií, ktoré vytváralo nezabudnuteľné chvíle.
Zábavná tombola plná cien prijatých od rodín našich žiakov dodala večeru ďalší rozmer a šťastné emócie z výhier. Po jej ukončení nastúpil DJ so svojimi hitmi, čím rozpútal diskotéku plnú tanca a radosti.


Každá časť programu mala svojevýnimočné čaro, a spolu vytvorilikrásnu mozaiku stužkovej slávnosti.Chcem sa za nás, maturantov, úprimne poďakovať všetkým, ktorí prispelik tomuto nádhernému večeru. Študentom za ich šikovnosť a nadšenie, učiteľom za vedenie a prípravu, a rodičom za ich podporu a účasť. Tento večer nám zostane v pamäti ako výnimočný prejav jednoty a radosti v našej školskej komunite. Ďakujeme.

 

[text: Viktória Šranková; foto: Tomáš Zaujec]