Dňa 11. októbra sme do našej školskej rodiny privítali nových členov. 4 prvácke triedy a 1 primanská sa počas imatrikulácií, ktoré pripravila VII.SPA, stali novými goliankármi. Témou tejto slávnosti boli olympijské hry. Septima si pre nás na nabudenie športovej atmosféry pripravila scénku s duchom olympijských hier. Nasledoval nástup našich nových žiakov. Zaznela študentská hymna a študentov privítala príhovorom pani riaditeľka.

Netrpezlivo čakajúci prváci a primania boli po tomto postupne volaní na pódium, kde im bola predaná olympijská medaila. Po prejdení cez bránu z balónov sa oficiálne stali súčasťou nášho Golianka. Potom nastal čas, aby sme si pozreli, čo si pre nás pripravili nové triedy. I.PA nám predviedla dych berúcu choreografiu na pesničku Bouge la Cabeza. Ich vystúpeniu nechýbalo množstvo elánu ani prvky gymnastiky. Odmenou im bol búrlivý potlesk.

Ďalej nasledovala trieda I.AJ. Títo žiaci nám predviedli svoje perfektne zladené tanečné kroky na pesničku Sambado Brazil. Opäť nasledoval veľký potlesk.

Ako ďalšia v poradí tancovala trieda I.A na ikonický hit od ABBA, Gimme, gimme. Hviezdou ich tanca bola ich triedna, pani profesorka Račková, ktorá nás ohúrila skvelými tanečnými krokmi a kopou energie. Nasledovalo trio, kde baby tancovali na pesničku Pay me a duo na mix songov. Po tomto vystúpení zostali všetci v nemom úžase.

I.B nám ukázala ďalší skvelý program. Najprv nám zatancovali na starú dobrú klasiku, Hriešny tanec. Potom predviedli choreografiu na futbalový hit od Shakiry, Waka Waka.

Po množstve potleskov a jasania nás I.C ohúrila skvelým tanečným vystúpením. Na začiatku nám predviedli tanec v pároch. Oblečením predstavovali farby olympijských kruhov. Chalani zatancovali tradičnú Macarenu a priniesli olympijský oheň. Baby nás prekvapili skvelými gymnastickými číslami.

Po vynikajúcom programe sme sa všetci mohli odreagovať a užiť si, ako každý rok, diskotéku. Do tanca sa pustili žiaci celej školy a aj pani profesorky. Domov sme všetci odchádzali vytancovaní a spokojní po ďalšej vydarenej akcii nášho Golianka.

 

[text: Lucia Obuchová, Karin Pénzes; foto: Adam Kožík]