Deň svätého Valentína, známy aj ako Deň zamilovaných, má dlhú históriu. My ho však poznáme ako deň, kedy ľudia kvetmi, čokoládami či odkazmi prejavujú lásku iným ľuďom. A keďže na Golianku máme lásky na rozdávanie, pripravil si pre nás školský parlament darček v podobe plesu.

Otvoreniu prvého Valentínskeho plesu na našej prestížnej škole grandiozita rozhodne nechýbala. Po dojímavom príhovore pani riaditeľky začiatok plesu zahájila aj kapela Bufet, ktorá dav študentov bez problémov rozprúdila, či už pomocou ukážkových coverov známych hitov, alebo originálnymi skladbami z vlastného repertoára. Okrem skvelých tanečných pohybov študentov aj učiteľov sa prejavil aj nejeden spevácky talent. Vo vedľajšej miestnosti bola možnosť občerstviť sa, zahlasovať za hviezdy večera, kúpiť si lístky do tomboly s množstvom pekných cien, prípadne sa odfotiť pred tematickou fotostenou, pred ktorou boli študenti ochotní vystáť si aj dlhší rad. V priebehu večera kapelu Bufet vystriedal dídžej, ktorý naďalej udržiaval slávnostnú atmosféru.

   

Vyvrcholením plesu bolo vyhlásenie víťazov titulu Hviezda večera, ktorými sa po konečnom sčítaní hlasov stali Radka Lipáková z V.AJ a Matej Garai z V.KNA. Cenu za najveľkolepejšie pozvanie prijal Andrej Fujas z III.A, ktorý na svoje pozvanie zvolil školský rozhlas, čím ohúril aj nás ostatných, ktorým toto pozvanie adresované nebolo. Osemnástim šťastným študentom, ktorí investovali do tomboly, sa podarilo vyhrať rôzne ceny. Po oficiálnom ukončení večera sa všetci pokúsili vyloviť svoje veci z mimoriadne preplnenej šatne a s poslednými chlebíčkami v rukách sa študenti postupne rozpŕchli.

 

[text: Nina Eliašová, Henry Drábek; foto: Adam Kožík, Ema Riznárová]