Vianoce sú čas lásky, pokoja, oddychu a sladkých zákuskov. Ľudia ich najradšej trávia so svojou rodinou a blízkymi, no nie každý má to šťastie, aby prežíval Vianoce tak, ako sa mu žiada. Na svete však stále existujú dobrí ľudia, ktorí si radi spomenú na tých, ktorí sa môžu cítiť osamelo v tento krásny zimný čas. Medzi tými dobrými ľuďmi, ktorí chcú vyčariť niekomu úsmev na tvári sú aj študenti z nášho gymnázia, ktorí sa aj tento rok zapojili do projektu ,,Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“.

Každým rokom sme štedrejší
Záujem o obdarovanie tých, ktorí to najviac potrebujú rozhodne neklesá. Práve pre to na našej škole prebieha projekt ,,Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“štvrtý rok. S pomocou našej odhodlanej pani profesorky PaedDr. Ingridy Jakubičkovej, ktorá je koordinátorkou tohto projektu na našej škole a zároveň aj pre mesto Nitra, sa tento rok vyzbieralo rekordných 1717 krabičiek. Vďaka vysokému prejavenému záujmu študentov, darčeky putovali nielen do všetkých domovov dôchodcov, ale aj iným ľuďom v núdzi. Krabičky naplnené napríklad sladkými dobrotami, teplými ponožkami alebo dobrou knihou preto putovali do mnohých zariadení a nemocníc v Nitre: Správa zariadení soc. služieb, Janského 7, Dom s opatrovateľskou službou, J. Kráľa 2; Správa zariadení soc. služieb, Baničova 12; Bytový dom Senior, Krčméryho 2/C; Zariadenie soc. služieb Viničky, Považská 14; Dom s opatrovateľskou službou, Bernolákova 16; Fakultná nemocnica (oddelenie onkológie), Špecializovaná nemocnica sv. Svorada (oddelenie geriatrie, onkológie, pľúcne oddelenie); a ODCH. Darčeky takisto obdržali aj týrané matky s deťmi a osamelí dôchodcovia.

     

Teší nás radosťdruhých
Pri prenose a odovzdávaní krabičiek pomáhalo niekoľko našich žiakov, ktorí boli ochotní ukrojiť zo svojho voľného času, aby potešili tých, ktorí to najviac potrebujú. ,,Projekt Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok je na našej škole milou dlhoročnou tradíciou. Na Golianku sa našlo množstvo ľudí, ktorí s láskou pripravili krabičku pre seniora či seniorku. Pre mnohých z nich je to jediný darček, ktorý im spríjemní vianočný čas. Som rada, že aj ja som mohla pomôcť a vyčariť niekomu úsmev na tvári,“ hovorí naša žiačka Ema Nagyová, ktorá taktiež prišla pani učiteľke PaedDr. Ingride Jakubičkovej pomôcť.
Veríme, že aj nasledujúce roky bude mať tento projekt minimálne takú úspešnosť ako mal aj tento rok. Nech tí, ktorí sa môžu počas Vianoc cítiť osamelo vedeli, že na nich myslíme.Do budúcna skúsme byť milší, štedrejší a dobrosrdeční ešte väčšmi ako sme teraz a to nie len na Vianoce, pretože vykonávanie dobrých skutkov je to, čo nás robí ľuďmi.

 

[text: Zuzana Cibulčíková; foto: Adam Kožík]