Exkurzia Pixel Federation 2024

Zozbieranci. Takto jedným slovom by sa dala opísať skupinka rôznorodých ľudí, ktorí sa rozhodli nakuknúť do sveta, v ktorom ráno ukladáte obrazce, aby ste vytvorili plnú líniu, na obed jazdíte na ultrarýchlych približovadlách a večer sa vydáte na dobrodružstvo, kde vám cestu skríži drak.

Ano, naša milovaná exkurzia vo firme Pixel Federation, najúspešnejšia slovenská firma v oblasti herného priemyslu, sa konala 1.3. 2024.

Projekty ako Trainstation, Diggis adventure, Emporea či Sweet Farm a mnoho ďalších, nenechajú hráčske srdce chladným.

Na začiatku nás privítali Mariana Čapkovičová a Katarína Martáková, predstavili nám firmu a uviedli nás do priestorov.

Potom prevzal žezlo Filip Dúdor, ktorý je producentom hry Puzzle Adventure a vysvetlil nám, čo to znamená produkovať hru. Oboznámil nás s postami vo svojom tíme, vysvetlil ako prebieha proces tvorby a aktualizácií hry, ako aj časový nástrel tvorby hry.

Po produkovaní treba výtvor predať, dôležitosť a fungovanie marketingu nám vysvetlil  Michal Buberník. Vysvetlil nám, ako sa dostať do popredia vyhľadávania či do návrhov pre užívateľov.

Na záver sme absolvovali exkurziu po celej firme, kde sme stretli nášho bývalého žiaka Andreja Víteka, ktorý nás oboznámil s jeho náplňou práce programátora.

Ďakujeme veľmi pekne PixelFederation, že ste nám umožnili nahliadnuť za záves tajuplného, nádherného sveta tvorby počítačových hier.

Dovidenia znova ❤️