Exkurzia PixelFederation 2019

Dňa 8. 3. 2019 sa 32 našich žiakov zúčastnilo exkurzie vo firme Pixel Federation v Bratislave. 

Chlapci z Pixel Federation Daniel Radocha a Michal Božík si našli čas na našich žiakov a vysvetlili im, ako ťažko sa rodí herný projekt, aká dôležitá je komunikácia a organizácia projektu.

Michal nás zasvätil do gamedesignu na hre Diggy Adventure. Vysvetlil a ukázal nám ako sa tvorí level tejto hry. Rozprával nám o optimalizácii levelov a dôležitosti gamedesignu ako hlavného nástroja na hrateľnosť hry a ako priamo vplýva na počet aktívnych hráčov.

Daniel nám rozprával o histórií firmy, o ich prvých projektoch. Previedol nás od prvopočiatkov hry Trainstation, od prvých návrhov až po súčasnú podobu hry.

Na záver exkurzie sme prešli priestory firmy a tak žiaci mohli vidieť jednotlivé povolania pri výrobe hry priamo v pracovnom nasadení.

Niekoľko reakcií našich žiakov po skončení exkurzie:

“Zaujalo ma najmä prostredie, ktoré bolo profesionálne, ale aj priateľské.”

“Ani som nemal pocit, že by som bol na nejakom pracovisku, a tie historické herné konzoly, jedna radosť…A samozrejme pero zadarmo…

“Veľmi  ma zaujala história firmy a ich začiatky.”

“Exkurzia bola veľmi prínosná, dozvedeli sme sa akým štýlom funguje firma a veľa nových vecí z hľadiska game developingu. Inšpirovalo nás to sa o tieto veci viac zaujímať.”

“Veľmi ma zaujalo prostredie v ktorom sa pracuje a tvorí, pôsobilo uvoľnene, ale mal som pocit, že hry, ktoré robia sú určené pre deti do 10 rokov.”

“Zistil som prečo herné spoločnosti nemôžu riskovať vývojom nových hier. Vždy musia brať ohľad na zárobok a budúcnosť firmy.”

“Je zaujímavé zistiť ako funguje väčšie herné štúdio a aké nové problémy to prináša.”