„Ligocú sa trblietky, spoločne sa hrajú, nikdy nestrácajú nádej, radosť zo života majú.“

Dňa 13.12. 2023 sa v Divadle Andreja Bagara konal 27. benefičný koncert s názvom ,,Trblietky života” organizovaný naším gymnáziom na čele s pani profesorkou Soňou Krivošíkovou. Cez zimu nie je všetko len o Vianoiach a darčekoch. Ide hlavne o čas strávený s rodinou a priateľmi, preto sa koncert delil na dve časti: Zima a láska, Rodina a Vianoce.
Celkovo vystúpilo 37 čísel. Skupiny, duá aj sóla! Mohli sme vidieť rôzne tanečné, spevácke, rečnícke ba aj akrobatické vystúpenia predvedené žiakmi nášho gymnázia, ale aj mimoškolskými hosťami. Celý koncert odštartovalo ľudové slovenské ,,Od Lucie do Vianoc” prevedené žiačkami III.TA.

   

Hlavným hosťom tohtoročného benefičného koncertu bola speváčka Dominika Titková, bývalá študentka tohto gymnázia, ktorá nám zaspievala svoju pieseň ,,Zimný čas” a taktiež bola doprovodom pre školský zbor vo vedení pani profesorky Sone Kisovej, ktorý spieval pieseň z Dominikinej tvorby s názvom ,,Zastavme to včas”, čo bolo aj nádherným uzavretím koncertu. Zároveň si tak splnila svoj sen ešte raz vystúpiť na akcii nášho gymnázia.
Na príprave programu a realizácií benefičného koncertu sa podieľali: p. riaditeľka RNDr. Zuzana Hurtová, hlavná organizátorka Mgr. Soňa Krivošíková, PaeDr. Jana Stanková, Mgr. Soňa Kisová, Mgr. Dana Slobodová, Mgr. Lívia Maťušová, Mgr. Vladimíra Juráková, Ing. Eva Karlubíková, Mgr. Juraj Horváth, zástupcovia p. riaditeľky: Mgr. Vladimír Podoba, Mgr. Zoltán Šonkoľ a Mgr Zuzana Kreškócziová Baráthová, Denisa Líšková, Mgr. Zuzana Uhríková-Strešková a Dominika Titková.

Ďakujeme všetkým organizátorom, bez ktorých by sa táto akcia nemohla konať, učiteľom, ktorí pripravovali žiakov na ich vystúpenia, samotným žiakom, ktorí podali úžasné spevácke, tanečné alebo rečnícke výkony aj žiakom, ktorí na koncerte vypomáhali, hosťom, ktorí si našli čas a zúčastnili sa tejto akcie, a samozrejme, rodičom a celému publiku za to, že sa prišli pozrieť a podporiť tieto mladé talenty.

 

[text: Romana Hupkovká; foto: Miriam Peťková]