Tak ako po minulé roky, aj v priebehu tohto školského roka sa o spestrenie vašej každodennej goliankárskej reality bude starať váš Školský
parlament. Už teraz sa môžete začať tešiť na staré známe akcie, ako je napríklad Kakavko deň, Farebný týždeň či Vianočné trhy. Ako ale povedal William Shakespeare, nemenia sa len dve veci, matematika a láska, a teda aj podujatia uskutočnené v tomto školskom roku budú iné. Môžete sa tešiť napríklad na súťaž v prekladaní, pri ktorej si prídu na chuť milovníci jazykov študujúci na druhom stupni nášho gymnázia, ale aj na iné novinky.
Keďže osadenstvo nášho parlamentu nie je ani matematika, ani láska, tiež nezostalo nemenné. K pôvodnej minuloročnej zostave sa pridávajú aj novozvolení goliankári-nováčikovia Jakub Zaujec, Zina Andruškó, goliankári-veteráni Ema Riznárová a Damian Kis. Prípadné prosby, ponosy či chvály môžete adresovať predsedovi Školského parlamentu Jakubovi Remeňovi, ktorého nájdete v triede 4.AJ na druhom poschodí, alebo podpredsedkyni parlamentu Katke Pekárovej z 2.B triedy. Ak vám srdce piští po kontakte s inými členmi parlamentu, tu sú bližšie súradnice: Ak sa cítite dotknutí obsahom na našich sociálnych sieťach, alebo chcete prospieť svojimi radami, kontaktujte Damiana Kisa, Emu Učňovú, Katarínu Pekárovú alebo Natáliu Bencovú, ktorí obhospodarujú naše super populárne sociálne siete. Ak sa zaujímate o mimoškolské aktivity, vyhľadajte Adama Balogha, Jakuba Zaujeca alebo Viktora Lukácsa. V prípade problémov s prihlasovaním cez online formuláre, zverejnenia fotky, na ktorej vyzeráte nemožne alebo pocitom ukrivdenia kvôli nízkemu výskytu vašej tváre na fotografiách zo školskej akcie kontaktujte Marínu Čorňákovú, Mateja Garaia, Sofiu Sitárovú alebo Zinu Andruškó, ktorí majú pod palcom oddelenie dizajnu a fotografie. Ak máte podnetné nápady spojené so školskými aktivitami, kontaktujte Emu Riznárovú, Evelyn Fazekašovú, Samuela Pňačka alebo Stellu Hrenákovú. Prípadné sťažnosti posielajte na mailovú adresu lamparen@gymgolnr.sk. Otázky týkajúce sa Erasmus+ projektov organizovaných prostredníctvom školského parlamentu adresujte Jakubovi Remeňovi, Eme Riznárovej, Evelyn Fazekašovej alebo Nele Gerovej. A napokon, ak sa chcete zdôveriť s nejakým tajomstvom, kontaktujte našu tajomníčku Emu Nagyovú (aj keď to tak vraj nefunguje…). Toľko mien v jednom texte… Ale ešte sme neskončili. Keď na chodbe vidíte krásny pekný nádherný oku lahodiaci plagát, vedzte, že ho vyhotovili Adam Kožík alebo Barbora Ďuríková, naši dvorní grafici. Ak je na vás počas školskej akcie namierený objektív fotoaparátu, usmejte sa na Alexa Sklenára, Emu Riznárovú alebo Adama Kožíka, ktorí sú pravdepodobne za objektívom vo funkcii fotograf-momentovzachytávač. Ak vám nevyhovujú dlhé presuny po škole či osobný kontakt, zastihnúť nás môžete na našom Instagrame, kde figurujeme pod menom @parlament.gymgol, alebo na mailovej adrese spgymgol@gmail.com.

 

[text: školský parlament; foto: archív školského parlamentu]